Medewerkers

Bestuur

Het bestuur van Stichting Poëzieclub bestaat uit:
Jan Baeke (voorzitter), dichter, digitaal dichter en vertaler. Hij publiceerde tot nu toe 10 gedichtenbundels. Onder de naam Public Thought maakt Jan Baeke samen met beeldend kunstenaar Alfred Marseille digitale filmgedichten en webpoëzie­producties (www.publicthought.net). Jan Baeke werkte de afgelopen 12 jaar als hoofdprogrammeur bij Poetry International. Hij is ook actief als bestuurder bij stichting Iwosyg (Tijdschrift Terras), de Tollensstichting en het P.C. Boutensfonds.
Metin Citirikkadioglu (algemeen lid), oud-beleidsmedewerker, politicoloog en schrijver. Van zijn hand verscheen een verhalenbundel en twee romans onder pseudoniem Kerim Göçmen. Hij is geboren in Turkije en woont sinds 1977 in Nederland.
Katja Nootenboom (penningmeester), zakelijk leider Festival Grasnapolsky en zakelijk adviseur in de culturele sector.

De redactie van Awater

De redactie van poëzietijdschrift Awater bestaat uit:  

Kiki Coumans studeerde Nederlandse en Franse Letterkunde in Amsterdam en Parijs en vertaalt Franse literatuur. Daarnaast geeft ze les aan de VertalersVakschool en schrijft ze essays over literatuur en vertalen.

Alek Dabrowski (bureauredacteur) is werkzaam in de bibliotheekbranche. Hij is ook boekverkoper bij v/h Van Gennep, recensent, columnist en interviewer.

Vicky Francken is dichter en vertaler uit het Frans en Engels. In 2017 debuteerde ze met de bundel Röntgenfotomodel, die werd bekroond met de C. Buddingh'-prijs en de Jo Peters Poëzieprijs. In het kader van die laatste verscheen in 2019 een bundeling van tien gedichten onder de naam Veranderagenda. In datzelfde jaar maakte ze voor uitgeverij crU het poëzieweekgeschenk: Blauw is tweekleurig.

Myrte Leffring (hoofdredacteur) is dichter, literair docent en eigenaar van tekstbureau Wolken van krijt. Haar poëziedebuut Om je schouders hang ik de nachten verscheen in 2015 bij Van Gennep, opgevolgd door De tere bloemen van het verstand (2016). In 2022 publiceerde zij een tweeluik in proza en poëzie, getiteld Wulk - Vallen & Opstaan (De Meent).

Thomas Möhlmann publiceerde zes dichtbundels en dertien bloemlezingen. In 2021 verscheen zijn meest recente bundel: Dankbaar lichaam. Een liefdesverhaal in gedichten. Hij ontving voor zijn werk onder meer de Dunya Poëzieprijs en de Lucy B. & C.W. van der Hoogt-prijs.

Hanneke van Eijken publiceerde Papieren veulens (2013), Kozijnen van krijt (2018) en het poezieweekgeschenk Waar slaap van gemaakt is (2021). Haar werk werd bekroond met onder andere de Jotie T Hooftpoezieprijs en de Lucy B en C W Van der Hoogtprijs. Hanneke werkt als onderzoeker en docent Europees recht aan de Universiteit Utrecht