Medewerkers

Bestuur

Het bestuur van Stichting Poëzieclub bestaat uit:
Xandra Schutte (voorzitter), hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer
Sarien Zijlstra (penningmeester), zakelijk leider van School der Poëzie
Ellen Wilbrink (algemeen lid), directeur Turing Foundation
Joost R. Swanborn (algemeen lid), neerlandicus, taaldokter
Metin Citirikkadioglu (algemeen lid), oud-beleidsmedewerker

Over Prijs de Poëzie

Prijs de Poëzie is de koepel voor De Grote Poëzieprijs, De Gedichtenwedstrijd en De Johnny.

De organisatie bestaat uit:
Sanne van Balen (projectleider & jurysecretaris)
Loren Snel (communicatie & pr)

De redactie van Awater

De redactie van poëzietijdschrift Awater bestaat uit:
  

Kiki Coumans studeerde Nederlandse en Franse Letterkunde in Amsterdam en Parijs en vertaalt Franse literatuur. Daarnaast geeft ze les aan de VertalersVakschool en schrijft ze essays over literatuur en vertalen.

Alek Dabrowski (bureauredacteur) is werkzaam in de bibliotheekbranche. Hij is ook boekverkoper bij v/h Van Gennep en organisator bij festival Woordnacht. Daarnaast is hij recensent, columnist en interviewer.

Vicky Francken is dichter en vertaler uit het Frans en Engels. In 2017 debuteerde ze met de bundel Röntgenfotomodel, die werd bekroond met de C. Buddingh'-prijs en de Jo Peters Poëzieprijs. In het kader van die laatste verscheen in 2019 een bundeling van tien gedichten onder de naam Veranderagenda. In datzelfde jaar maakte ze voor uitgeverij crU het poëzieweekgeschenk: Blauw is tweekleurig.

Myrte Leffring (hoofdredacteur) is dichter, literair docent en eigenaar van tekstbureau Wolken van krijt. Haar poëziedebuut Om je schouders hang ik de nachten verscheen in 2015 bij Van Gennep, opgevolgd door De tere bloemen van het verstand (2016). In 2022 publiceerde zij een tweeluik in proza en poëzie, getiteld Wulk - Vallen & Opstaan (De Meent).

Thomas Möhlmann publiceerde zes dichtbundels en dertien bloemlezingen. In 2021 verscheen zijn meest recente bundel: Dankbaar lichaam. Een liefdesverhaal in gedichten. Hij ontving voor zijn werk onder meer de Dunya Poëzieprijs en de Lucy B. & C.W. van der Hoogt-prijs.

Rob Schouten is schrijver, dichter, essayist en literatuurcriticus bij Trouw. Hij stelde diverse bloemlezingen samen en was bijzonder hoogleraar literatuurkritiek aan de VU. Hij ontving in 2001 voor zijn bundel Infauste dienstprognose de Herman Gorterprijs. Laatste roman De groene gravin (2019), laatste dichtbundel Dit moet dus de werkelijkheid zijn (2021).


Renato Proper is host van de maandelijkse open poëzieavond PoetsClub Rotterdam. Eerder organiseerde hij (mede) de Poetry Slam Rotterdam en Het Nieuwe Dicht. Als Miguel Santos performt hij op vele podia, stond in meerdere thema-bundels en publiceert sinds 2016 bundels in eigen beheer. Zijn meest recente bundel is OVER DWARS (2021).’