Awater

Poëzietijdschrift Awater wil een zo breed mogelijk publiek enthousiasmeren voor kwalitatief hoogstaande poëzie. We laten een diverse groep critici aan het woord in recensies, columns, interviews en essays. Natuurlijk publiceert Awater ook gedichten, zowel nieuw werk van eigen bodem als dichtwerk in vertaling, en belicht daarmee poëzie in alle facetten. Awater verschijnt driemaal per jaar: in januari, juni en oktober.

Naast het tijdschrift stuurt de Poëzieclub haar reguliere leden driemaal per jaar een opmerkelijke dichtbundel toe, geselecteerd uit het recente aanbod van het desbetreffende seizoen. Deze Clubkeuzebundel valt gelijktijdig met het door de Poëzieclub gepubliceerde Awater op de mat.

Met Awater Live willen we Awater en de Poëzieclub breder onder de aandacht brengen. Bij het verschijnen van ieder nummer organiseren we daarom evenementen waarop we de nieuwe editie van Awater presenteren.

Awater werd in 2002 opgericht door Gerrit Komrij, de eerste Dichter des Vaderlands, om poëzie toegankelijk te maken voor een breed publiek.

 • Clubkeuze

  Clubkeuze
  De Clubkeuze is de bundel die abonnees ontvangen bij iedere nieuwe editie van Awater. Bij het zomernummer van Awater is dit de bloemlezing Ik vond vele reisgenoten.
 • Edities

  Edities
  Wij hebben edities van Awater op voorraad uit de jaargangen 2016-2020. Deze bieden we (bij aankoop van meerdere exemplaren) tegen een gereduceerd tarief aan.
 • Recensies

  Recensies
 • Awater Poëzieprijs

  Awater Poëzieprijs
  De Awater Poëzieprijs is de jaarlijkse poëzieprijs van poëzietijdschrift Awater, ter waarde van € 500,-. Voor de toekenning wordt een keur van ‘beroepslezers’ (poëziecritici, -docenten en -bloemlez...