Nieuws

<< Nieuws
 • Extra Boekenweekgeschenk van Vicky Francken

  Extra Boekenweekgeschenk van Vicky Francken

  Gepubliceerd: 26 januari 2019

  Vicky Francken schreef het crU Poëzieweekgeschenk 2019 Blauw is tweekleurig. Tijdens de Poëzieweek ontvang je bij aankoop van een poëziebundel (t.w.v. 12,50) in deelnemende boekhandels dus niet alleen het Poëzieweekgeschenk van Tom Lanoye, maar ook het alternatieve Poëzieweekschenk van Vicky Francken. De volgende boekhandels doen mee:

  Boekhandel Hijman Ongerijmd, Arnhem
  Boekhandel van Rossum, Amsterdam
  Boekhandel Van Dinter, Boxmeer
  Boekhandel De Mandarijn, Gorinchem
  Boekhandel Godert Walter, Groningen
  Index Poetry, Leiden
  De Drvkkery, Middelburg
  Poëziecentrum Nijmegen, Nijmegen
  Bosch&deJong boekverkopers, Rotterdam
  De Literaire Boekhandel Lijnmarkt, Utrecht
  Savannah Bay, Utrecht
  Boekhandel Bijleveld, Utrecht
  Boekhandel Van Someren & Ten Bosch, Zutphen
  Boekhandel Limerick, Gent

  Vorig jaar gaf uitgeverij crU in samenwerking met een aantal onafhankelijke boekhandels (De Literaire Boekhandel, Boekhandel Limerick en Boekhandel Hijman Ongerijmd) voor het eerst een extra geschenk uit tijdens de Poëzieweek. Dit initiatief is door alle partners als succesvol ervaren en daarom is er afgesproken ook in 2019 een geschenk uit te brengen. Dit jaar dus geschreven door Vicky Francken.

  Arjan Peters in De Volskrant van zaterdag 26 januari: 'Met tien inventieve collages laat Francken (wier bundel Röntgenfotomodel in 2017 de Buddingh'-prijs voor debutanten won) nog een kant van vrijheid [het thema van de Poëzieweek, red.] zien die Lanoye niet heeft benut: ze knipte en plakte bestaande koppen en beelden uit kranten en tijdschriften bij elkaar zodat er iets nieuws ontstaat.'