Nieuws

<< Nieuws
 • Cursus poëziekritiek en workshop bureauredactie

  Cursus poëziekritiek en workshop bureauredactie

  Gepubliceerd: 30 november 2018

  Rob SchoutenIn kranten, literaire bladen en ook online verschijnen veel besprekingen van boeken. Maar hoe gaat dat in zijn werk bij gedichtenbundels? Wat kun je daar nou eigenlijk over een dichtbundel zeggen? Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen spoken word en poëzie? Op wat voor manieren is een gedicht te lezen? En kom je als recensent in het vizier van redacties?


  Dean BowenOp deze vragen en meer komt Rob Schouten, door de wol geverfd recensent bij Trouw en poëzietijdschrift Awater, redacteur, romancier en dichter, terug in zijn cursus poëziekritiek. Dichter en performer Dean Bowen, wiens debuut Bokman in 2018 een C. Buddingh’-prijsnominatie in de wacht sleepte, gaat bij een van de bijeenkomsten in op het werk van biculturele Nederlandstalige dichters. De cursus heeft als doel handvatten te bieden voor schrijven van literaire kritiek.

  Myrte Leffring
  Awaters bureauredacteur en dichter Myrte Leffring laat je in de workshop bureauredactie de fijne kneepjes zien van het reilen en zeilen op de redactie. Wat vergt het om een tijdschrift te laten draaien en hoe worden beslissingen genomen?
  Voor wie is het?

  Primair voor iedereen van biculturele afkomst die het leuk vindt om kritisch mee te praten over poëzie.

  Wanneer en waar is het?
  Cursus poëziekritiek: 18 dec; 8 jan; 22 jan; 5 feb; 19 feb - van 19:30-21:30 uur te Amsterdam;
  Workshop bureauredactie: 16 mrt – van 13:00-15:00 uur te Rotterdam.

  Wat kost het?
  € 17,50 voor de cursus en de workshop samen (cursus los: € 15,-; workshop los: € 3,-).

  Hoe meld ik mij aan?
  Stuur vóór 10 december een mailtje naar: redactie.awater@gmail.com o.v.v. ‘Cursus poëziekritiek en/of workshop bureauredactie’.