Nieuws

<< Nieuws
 • Babs Gons zet het zoeklicht op Spoken Word

  Babs Gons zet het zoeklicht op Spoken Word

  Gepubliceerd: 5 februari 2018

  Buiten de spoken word-scene is weinig kennis van wie die spoken word-dichters nu eigenlijk zijn, die zo hard aan de weg timmeren. En wat is spoken word eigenlijk? Babs Gons, die bekend staat als de koningin van de spoken word en een voordracht heeft die menigeen juichend van zijn stoel zal doen opspringen, zal in tien columns voor Awater en de Poëzieclub een sluier optillen van de spoken word-scene. Ook introduceert zij tien talentvolle spoken word-dichters. (Fotografie: Lexie Spiegelreflexie)


  Babs Gons is schrijver, performer, theatermaker, host en docent Babs Gonscreatief schrijven. Ze was jarenlang artistiek leider van de Poetry Circle Nowhere, en organiseerde voor die tijd tien jaar lang een maandelijks podium voor jonge dichters en schrijvers in Paradiso, onder de naam Palabras. Ze werkt regelmatig als docent spoken word en creatief schrijven op scholen en binnen jongerenproductiehuizen, geeft masterclasses schrijven voor performance en begeleidt talent op weg naar hun doel. Ze schrijft theaterstukken, die ze soms zelf regisseert en staat regelmatig op het podium met haar eigen werk. Ze is onderdeel van het spoken word collectief Clubspoken en heeft een eigen performancecollectief De Vurige Harten Club waarmee ze korte krachtige performances, maakt  rondom allerlei thema’s, voor verschillende ruimtes en gelegenheden.

  Deze Grande Dame van de spoken word stond op talloze podia in Nederland, droeg voor op radio en televisie en reisde met haar werk af naar o.a. Zuid-Afrika, Soedan, Groot-Brittannië en België.

  Babs Gons is daarnaast jurylid van de J.M.A. Biesheuvelprijs, is lid van het vaste lezerspanel van Leesclub Le Monde van SLAA en Paradiso en presenteert verschillende programma’s.