Nieuws

<< Nieuws
 • Awater zomereditie verschenen!

  Awater zomereditie verschenen!

  Gepubliceerd: 17 mei 2019
  Het nieuwste nummer van Awater is er!

  In de zomereditie onder andere: een interview met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb over de bloemlezing Lees! die hij in het kader van 50 jaar Poetry International samenstelde, een nieuwe absurdistische tekening van Argibald, een interview met Ted van Lieshout, een essay van Ruben Hofma over poëtische journalistiek, een I.M. van Matthijs Ponte over het werk van vijf Surinaamse dichters, nieuw werk van Willem Jan Otten en nog meer aandacht voor Poetry International met een toelichting van vertaler Silvia Marijnissen op het werk van de Chinese festivaldichter Zheng Xiaoqiong.

  Verder laat Onno Kosters in een essay zijn licht schijnen over het vertalen van poëzie, beschouwt Thomas Möhlmann in zijn column de vraag wat poëzie nu precies is, neemt Rob Schouten het gedicht 'De vierde persoon enkelvoud' van Henk van der Waal onder de loep, verstript Erik Kriek een Game of Poems-gedicht en wordt Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja in zijn eerste Awater-column verliefd verklaard.

  Ook weer veel recensies in het zomernummer: van René Huigen, Roberta Petzoldt, Marieke Lucas Rijneveld, Pim te Bokkel, Mischa Andriessen, Elly de Waard, A.H.J.Dautzenberg, C.B.Vaandrager, Joep Kuipers, Jan-Willem Anker, Liesbeth Lagemaat, Tomas Lieske en Frank Keizer.

  En natuurlijk de Awater Top 6, de Poëzie Top 15, de lijst met nieuw verschenen titels, de Poëzie-agenda en de Poëzieclubpagina’s.