Colofon

Over Awater

In poëzietijdschrift Awater - het grootste literaire tijdschrift van Nederland - vindt u nieuws, achtergronden en recensies over poëzie. Awater opereert als redactie onafhankelijk van het bestuur. Als lid van de Poëzieclub krijgt u Awater  natuurlijk thuisgestuurd, in de betere boekhandel wordt Awater ook los verkocht. Awater verschijnt driemaal per jaar: in januari, juni en oktober.

De redactie

De redactie van poëzietijdschrift Awater bestaat uit:
  

Kiki Coumans studeerde Nederlandse en Franse Letterkunde in Amsterdam en Parijs en vertaalt Franse literatuur. Daarnaast geeft ze les aan de VertalersVakschool en schrijft ze essays over literatuur en vertalen.

Alek Dabrowski (bureauredacteur) is werkzaam in de bibliotheekbranche. Hij is ook boekverkoper bij v/h Van Gennep en organisator bij festival Woordnacht. Daarnaast is hij recensent, columnist en interviewer.

Vicky Francken is dichter en vertaler. Begin 2017 debuteerde ze met de bundel Röntgenfotomodel, waarvoor zij de C. Buddingh'-prijs ontving.

Myrte Leffring (hoofdredacteur) is dichter, literair docent en eigenaar van tekstbureau Wolken van krijt. In 2009 startte zij met muzikant Marijn van de Ven 'Dichter aan de vleugel', een programma met muziek, poëzie en zang. Haar poëziedebuut Om je schouders hang ik de nachten verscheen in 2015 bij Van Gennep, opgevolgd door De tere bloemen van het verstand (2016).

Thomas Möhlmann stelde elf bloemlezingen samen en publiceerde vier dichtbundels, waarvan De vloeibare jongen (2005) werd bekroond met de Van der Hoogt-prijs en Ik was een hond (2017) de meest recente is. Hij doceert aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en is begeleider aan de Schrijversvakschool.

Rob Schouten is schrijver, dichter, essayist, literatuurcriticus, en columnist voor Trouw. Voor de dichtbundel Infauste dienstprognose (Arbeiderspers, 2000) ontving hij de Herman Gorterprijs.


Kopij
Kopij alleen op verzoek van de redactie. Ongevraagde inzendingen worden niet geretourneerd.

Postadres  
Poëzietijdschrift Awater
Postbus 11
3000 AA Rotterdam