Edities

Wij hebben edities van Awater op voorraad uit de jaargangen 2016-2022. Deze bieden we (bij aankoop van meerdere exemplaren) tegen een gereduceerd tarief aan. Ook uit de jaargangen voor 2016 hebben we nog van enkele edities een bescheiden voorraad.

1x Awater naar keuze € 14
3x Awater naar keuze € 20
6x Awater naar keuze € 29

Prijzen zijn inclusief verzendkosten. Voor verzending naar België wordt € 6 extra in rekening gebracht. U kunt bestellen door een mail te sturen aan de redactie: redactie.awater@gmail.com

Een overzicht met de verkoopadressen voor losse nummers vindt u hier.

  • 2015-2

    2015-2

    In Awater 2015-2: wat zijn de effecten van poëzieonderwijs? Volgens Nina Wassink is het niet alleen goed voor de geletterdheid van kinderen, maar ook kan het positief uitpakken wat betreft de emotionele, creatieve en intellectuele ontwikkeling van kinderen, niet geheel onbelangrijk in tijden waarin een steeds groter deel van onze communicatie wordt gereduceerd tot emoticons en likes.

    De voor de C. Buddingh'-prijs genomineerde Rens van der Knoop gaat in gesprek met Martin Reints, Mustifa Stitou spreekt over zijn 'onnadrukkelijke poëzie'. Maarten van der Graaff brengt een literair In Memoriam H.H. Ter Balkt. Verder het Bericht van de Dichter des Vaderlands Anne Vegter en van Tonnus Oosterhoff is nieuw werk te lezen. Mark Ruijters verstript een gedicht van Els Moors. Argibald zorgt voor een  absurdistische cartoon. Voorts vertaald werk van de Zimbabwaanse Togara Muzanenhamo – net als Oosterhoff te zien op Poetry International 2015  – en de uiterst geestige Zweedse dichter UKON.

    Natuurlijk is weer een groot aantal recensies opgenomen: bundels van Juliën Holtrigter, Frank Keizer, Antjie Krog, Ingmar Heytze, Gerry van der Linden, Marc Tritsmans, Arnoud van Adrichem, Marion Poschman, Monica Rinck, Ellen Deckwitz, Marvin Vos, Wouter Godijn, Willem Zadelhoff, Luuk Gruwez en Robert Anker worden besproken. En zoals altijd biedt Awater de rubrieken Poëzie Top 15, Nieuw verschenen, Poëzie-agenda en de Poëzieclubpagina’s.