Edities

Wij hebben edities van Awater op voorraad uit de jaargangen 2016-2022. Deze bieden we (bij aankoop van meerdere exemplaren) tegen een gereduceerd tarief aan. Ook uit de jaargangen voor 2016 hebben we nog van enkele edities een bescheiden voorraad.

1x Awater naar keuze € 14
3x Awater naar keuze € 20
6x Awater naar keuze € 29

Prijzen zijn inclusief verzendkosten. Voor verzending naar België wordt € 6 extra in rekening gebracht. U kunt bestellen door een mail te sturen aan de redactie: redactie.awater@gmail.com

Een overzicht met de verkoopadressen voor losse nummers vindt u hier.

  • 2023-1

    2023-1

    De wintereditie is een extra dik nummer over De Staat van de Poëzie. In samenwerking met Poëziekrant legden we een diverse groep toonaangevende dichters in Nederland (15) en Vlaanderen (15) een enquête voor. Daarnaast hebben wij in samenwerking met Poetry International het onderzoek naar de Staat van de Poëzie uitgebreid en vroegen we drie specialisten hun licht laten schijnen op de Nederlandse, de Vlaamse en de internationale poëzie. Dit waren respectievelijk Rob SchoutenDirk de Geest en Jan Baeke.

    Verder in dit nummer: Iris Lam verstript een gedicht van Anne VegterRob Schouten houdt het poëziegeschenkgedicht van Hester Knibbe en Miriam Van hee onder de loep en Edwin Fagel schreef een essay over de vier poëzieprijzen. Met een poëziecolumn van Rodaan Al Galidi, en van Pieter de Bruijn Kops. Daarnaast is er een toelichting op het werk van de Japanse Takako Arai door vertaler Ivo Smits en wordt, zoals in ieder winternummer, de winnaar van de Awater Poëzieprijs bekendgemaakt. Dat is Mustafa Stitou met Waar is het Lam?

    Natuurlijk is er ruimte voor vele recensies, van nieuwe bundels van Pieter Boskma, Laura Broekhuysen, Rob van Essen, Eva Gerlach, Judith Herzberg, Joke van Leeuwen, Iduna Paalman, Ester Perquin, Anne Vegter, Henk van der Waal, Co Woudsma enAd Zuiderent.