Edities

Wij hebben edities van Awater op voorraad uit de jaargangen 2016-2022. Deze bieden we (bij aankoop van meerdere exemplaren) tegen een gereduceerd tarief aan. Ook uit de jaargangen voor 2016 hebben we nog van enkele edities een bescheiden voorraad.

1x Awater naar keuze € 14
3x Awater naar keuze € 20
6x Awater naar keuze € 29

Prijzen zijn inclusief verzendkosten. Voor verzending naar België wordt € 6 extra in rekening gebracht. U kunt bestellen door een mail te sturen aan de redactie: redactie.awater@gmail.com

Een overzicht met de verkoopadressen voor losse nummers vindt u hier.

 • 2023-1

  2023-1
  De wintereditie van Awater is een extra dik nummer over De Staat van de Poëzie. In samenwerking met Poëziekrant legden we een diverse groep toonaangevende dichters in Nederland (15) en Vlaanderen (15) een enquête voor. Daarnaast hebben wij in samenwerking met Poetry International het onderzoek naar de Staat van de Poëzie uitgebreid en drie specialisten gevraagd hun licht laten schijnen op de Nederlandse, de Vlaamse en de internationale poëzie. Dit zijn respectievelijk Rob Schouten, Dirk de Geest en Jan Baeke.

  Verder in dit nummer: Iris Lam verstript een gedicht van Anne Vegter, Rob Schouten houdt een poëziegeschenkgedicht van Hester Knibbe onder de loep en recensies van bundels van onder meer Pieter Boskma, Judith Herzberg, Iduna Paalman en Ester Naomi Perquin.

  Zoals in ieder winternummer wordt de winnaar van de Awater Poëzieprijs 2022 bekendgemaakt. Dat is Mustafa Stitou met Waar is het Lam?

  En natuurlijk de Awater Top 6, de Poëzie Top 15, de lijst met nieuw verschenen titels en de Poëzie-agenda.