Edities

Wij hebben edities van Awater op voorraad uit de jaargangen 2016-2022. Deze bieden we (bij aankoop van meerdere exemplaren) tegen een gereduceerd tarief aan. Ook uit de jaargangen voor 2016 hebben we nog van enkele edities een bescheiden voorraad.

1x Awater naar keuze € 14
3x Awater naar keuze € 20
6x Awater naar keuze € 29

Prijzen zijn inclusief verzendkosten. Voor verzending naar België wordt € 6 extra in rekening gebracht. U kunt bestellen door een mail te sturen aan de redactie: redactie.awater@gmail.com

Een overzicht met de verkoopadressen voor losse nummers vindt u hier.

  • 2015-3

    2015-3

    In Awater 2015-3: een bijzonder interview van Wim Brands met Eva Gerlach, Stefan Hertmans over de totstandkoming van het Poëziegeschenk 2016 en de Britse neurowetenschapper Adam Zeman belicht de werking van poëzie in de hersenen. Buddingh'-prijswinnaar Saskia Stehouwer gaat in gesprek met haar voorbeeld Marije Langelaar, F. Starik brengt een In Memoriam aan Rogi Wieg. Verder het Bericht van de Dichter des Vaderlands Anne Vegter en van Arnoud van Adrichem en Frank Koenegracht is nieuw werk te lezen. Niels Bongers en Nico Stolk verstrippen een gedicht van Anneke Brassinga, Argibald zorgt wederom voor een absurdistische cartoon en fotograaf Frans de Jonge levert een poëtische bijdrage in de vorm van een beeld van de kust van Oostende tijdens een decemberstorm.

    Natuurlijk is weer een groot aantal recensies opgenomen: bundels van ondermeer Bart Meuleman, Kees 't Hart en John Schoorl, Henry Sepers, Sander Meij, Victor Schiferli, Lut de Block, Erik Spinoy, Ineke Riem, Jabik Veenbaas, Jeroen Theunissen, Elvis Peeters, Marina Tsvetajeva en Co Woudsma worden besproken. Ingmar Heytze gedenkt Joost Zwagerman, Samuel Vriezen reageert op het overlijden van Sybren Polet. Vertaalde poëzie komt voorbij in de bespreking van vier sprookjespoëmen van de hand van Marina Tsvetajeva.

    En zoals altijd biedt Awater de rubrieken Poëzie Top 15, Nieuw verschenen, Poëzie-agenda en de Poëzieclubpagina’s.