Edities

Ontbreekt een editie in uw collectie, of zoekt u die éne editie die nergens meer verkrijgbaar is? Indien nog op voorraad, kunt u dat nummer bij ons bestellen. Let op, er worden verzendkosten gerekend.
 • 2018-2

  2018-2
  De confetti dwarrelt op het omslag van dit 50e nummer: Awater viert dit jubileum met een interview van Vicky Francken met oud-redacteur en medeoprichter Pieter Boskma, een essay van Awaters eerste hoofdredacteur Onno Blom over Gerrit Komrij als eerste Dichter des Vaderlands. Debutant Mieke van Zonneveld gaat in gesprek met haar ‘voorbeeld’ Ilja Leonard Pfeijffer. Roelof ten Napel bespreekt het oeuvre van P.C. Hooft-prijswinnaar Nachoem M. Wijnberg en vertalers Flora Valeska Woudstra en Dean Bowen (tevens genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs) introduceren de Amerikaanse Poetry International Festivaldichter Danez Smith.

  Rob Schouten memoreert voormalig Awater-redacteur Menno Wigman, aan wie bij wijze van eerbetoon 6 gedichten zijn opgedragen door Ruben van Gogh, Vicky Francken, Myrte Leffring, Thomas Möhlmann, Hagar Peeters en F. Starik. Die laatste wordt zelf herdacht in een in memoriam door oud-redacteur Jasper Henderson. Verder in Awater de rubriek ‘Onder de loep’, waarin Rob Schouten een analyse maakt van het gedicht Pianoforte van Benno Barnard en een verstripping van het gedicht Tunnel van Jannah Loontjens door Gabriël Kousbroek.

  Argibald zorgt voor een absurdistische cartoon, van Ester Naomi Perquin is haar vaste Bericht van de Dichter des Vaderlands te vinden en van Nina de Jong haar derde column Enerzijds/Anderzijds.

  Ditmaal recensies van: Radna Fabias, Henk van der Waal, Gerda Blees, Remco Campert, Katelijne Brouwer, Jacob Groot, Elma van Haren, Huub Beurskens, Dean Bowen, Sylvie Marie, Erik Lindner, Daniël Vis, Hanneke van Eijken, Willem van Toorn en Runa Svetlikova.

  Vanzelfsprekend biedt Awater de Awater Top 6, de Poëzie Top 15, de lijst met nieuw verschenen titels, de Poëzie-agenda en de Poëzieclubpagina’s.