Edities

Wij hebben edities van Awater op voorraad uit de jaargangen 2016-2022. Deze bieden we (bij aankoop van meerdere exemplaren) tegen een gereduceerd tarief aan. Ook uit de jaargangen voor 2016 hebben we nog van enkele edities een bescheiden voorraad.

1x Awater naar keuze € 14
3x Awater naar keuze € 20
6x Awater naar keuze € 29

Prijzen zijn inclusief verzendkosten. Voor verzending naar België wordt € 6 extra in rekening gebracht. U kunt bestellen door een mail te sturen aan de redactie: redactie.awater@gmail.com

Een overzicht met de verkoopadressen voor losse nummers vindt u hier.

 • 2018-2

  2018-2
  De confetti dwarrelt op het omslag van dit 50e nummer: Awater viert dit jubileum met een interview van Vicky Francken met oud-redacteur en medeoprichter Pieter Boskma, een essay van Awaters eerste hoofdredacteur Onno Blom over Gerrit Komrij als eerste Dichter des Vaderlands. Debutant Mieke van Zonneveld gaat in gesprek met haar ‘voorbeeld’ Ilja Leonard Pfeijffer. Roelof ten Napel bespreekt het oeuvre van P.C. Hooft-prijswinnaar Nachoem M. Wijnberg en vertalers Flora Valeska Woudstra en Dean Bowen (tevens genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs) introduceren de Amerikaanse Poetry International Festivaldichter Danez Smith.

  Rob Schouten memoreert voormalig Awater-redacteur Menno Wigman, aan wie bij wijze van eerbetoon 6 gedichten zijn opgedragen door Ruben van Gogh, Vicky Francken, Myrte Leffring, Thomas Möhlmann, Hagar Peeters en F. Starik. Die laatste wordt zelf herdacht in een in memoriam door oud-redacteur Jasper Henderson. Verder in Awater de rubriek ‘Onder de loep’, waarin Rob Schouten een analyse maakt van het gedicht Pianoforte van Benno Barnard en een verstripping van het gedicht Tunnel van Jannah Loontjens door Gabriël Kousbroek.

  Argibald zorgt voor een absurdistische cartoon, van Ester Naomi Perquin is haar vaste Bericht van de Dichter des Vaderlands te vinden en van Nina de Jong haar derde column Enerzijds/Anderzijds.

  Ditmaal recensies van: Radna Fabias, Henk van der Waal, Gerda Blees, Remco Campert, Katelijne Brouwer, Jacob Groot, Elma van Haren, Huub Beurskens, Dean Bowen, Sylvie Marie, Erik Lindner, Daniël Vis, Hanneke van Eijken, Willem van Toorn en Runa Svetlikova.

  Vanzelfsprekend biedt Awater de Awater Top 6, de Poëzie Top 15, de lijst met nieuw verschenen titels, de Poëzie-agenda en de Poëzieclubpagina’s.