Edities

Wij hebben edities van Awater op voorraad uit de jaargangen 2016-2022. Deze bieden we (bij aankoop van meerdere exemplaren) tegen een gereduceerd tarief aan. Ook uit de jaargangen voor 2016 hebben we nog van enkele edities een bescheiden voorraad.

1x Awater naar keuze € 14
3x Awater naar keuze € 20
6x Awater naar keuze € 29

Prijzen zijn inclusief verzendkosten. Voor verzending naar België wordt € 6 extra in rekening gebracht. U kunt bestellen door een mail te sturen aan de redactie: redactie.awater@gmail.com

Een overzicht met de verkoopadressen voor losse nummers vindt u hier.

  • 2017-1

    2017-1

    In Awater 2017-1: de winnaar van de Awater Poëzieprijs 2016 is Eva Gerlach met haar bundel Ontsnappingen. Debutant en prijswinnaar Hannah van Binsbergen interviewt haar voorbeeld Alfred Schaffer, we stellen de nieuwe Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin aan u voor en kijken met Anne Vegter terug hoe zij deze functie de afgelopen vier jaar heeft beleefd. Verder een vergelijking van vijf vertalingen van Baudelaires Les fleurs du mal door Kiki Coumans (met een verstripping door Jan Cleijne). Nanne Nauta schreef een essay over de poëzie van Raymond Queneau en Roel Weerheijm gaat in gesprek met Piet Gerbrandy over de Poetica van Aristoteles.

    Rob Schouten vraagt zich in zijn column ‘Wat vloeit mij aan’ af wat een gedicht nu precies goed maakt, F. Starik gaat in op de bundels die het best verkopen en Argibald zorgt wederom voor een absurdistische cartoon.

    Zoals altijd is weer een groot aantal recensies opgenomen: bundels van H.C. ten Berge, Saskia Stehouwer, Joke van Leeuwen, Cees Nooteboom, Martijn Benders, Hans Tentije, Pieter Boskma, Jacques Hamelink, Elly de Waard, Idwer de la Parra en Jos Verstegen worden besproken. En vanzelfsprekend biedt Awater de rubrieken Poëzie Top 15, Nieuw verschenen, Poëzie-agenda en de Poëzieclubpagina’s.