Edities

Ontbreekt een editie in uw collectie, of zoekt u die éne editie die nergens meer verkrijgbaar is? Indien nog op voorraad, kunt u dat nummer bij ons bestellen. Let op, er worden verzendkosten gerekend.
  • 2016-1

    2016-1

    In Awater 2016-1: een portret van Frans Budé, een toelichting op het werk van Sylvia Plath en Ted Hughes door hun vertalers Lucienne Stassaert en Daan Doesborgh Albo Helm verstript een gedicht uit het Poëzieweekgeschenk van Stefan Hertmans. Debutant Marieke Rijneveld gaat in gesprek met haar voorbeeld Anna Enquist, en Rob Schouten belicht de Pink Poets in zijn essay Gevoelens als pralines. Verder het Bericht van de Dichter des Vaderlands Anne Vegter en van Menno Wigman is nieuw werk te lezen. Argibald zorgt wederom voor een absurdistische cartoon en er is aandacht voor de winnaar van de Awater Poëzieprijs 2015: Ilja Leonard Pfeijffer.

    Natuurlijk is weer een groot aantal recensies opgenomen: bundels van onder meer Lans Stroeve, Tsead Bruinja, Jan Baeke, Delphine Lecompte, Peter Verhelst, Astrid Lampe, Maarten van der Graaff, F. Starik en Willem Thies worden besproken. En zoals altijd biedt Awater de rubrieken Poëzie Top 15, Nieuw verschenen, Poëzie-agenda en de Poëzieclubpagina’s.