Clubkeuze

Elke editie kiest een panel van poëziekenners de meest interessante bundel van het seizoen. Awater-abonnees krijgen deze Clubkeuzebundel automatisch thuisgestuurd. Hieronder vindt u een overzicht.
 • 2003-3

  2003-3

  Varkensroze ansichten

  IJzersterk. Zo typeren Neeltje Maria Min en Joost Zwagerman, het Dichterspanel van de Poëzieclub, de nieuwste bundel van Mustafa Stitou, Varkensrose ansichten.

  De gedichten in Varkensrose ansichten vormen een onbestemd en intrigerend geheel en tegelijkertijd een zoektocht naar nieuwe verbanden. Een joodse verloofde, een moederfiguur, de stad, de polder, het zijn allemaal elementen die Stitou gebruikt om die verbanden te vinden.

  Mustafa Stitou (Tehouan, Marokko, 1974) debuteerde in 1994 bij Vassalucci met de dichtbundel Mijn vormen. In 1998 verscheen zijn tweede bundel Mijn gedichten. Stitou verwierf faam als performer op verschillende festivals. Als dichter nam hij deel aan verschillende projecten. Zo voerde het Scapino Ballet een choreografie uit die op werk van Stitou gebaseerd is, en schreef Stitou teksten bij zwijgende filmbeelden voor de Filmmuseum Biënnale 2003.


  Neeltje Maria Min en Joost Zwagerman