Agenda

Terug
 • Wintertuin: Industriedag Nieuwe Types

  Op vrijdag 10 november organiseert Wintertuin een nieuwe editie van Nieuwe Types, een industriedag voor makers en literair professionals.

  Het programma start om 13.30u in Theater a/d Rijn in Arnhem met een keynote, speeddates met verschillende sprekers uit het veld en workshops. Vanaf 16.00u is het tijd voor Conversations, een internationaal en Engelstalig discussiepanel over vraagstukken die spelen binnen het huidige literaire veld. Dit panelgesprek zal ook via livestream te volgen zijn. Aansluitend om 17.30u is er een (netwerk)borrel, gevolgd door avondeten.

  In het vervolgprogramma om 20.00u wordt de Afstudeerprijs 2023 uitgereikt aan de student met het beste afstudeerwerk van de schrijfopleidingen Beeld en taal (Gerrit Rietveld Academie), Creative Writing (ArtEZ), Scenario (RITCS), Woordkunst (Koninklijk Conservatorium Antwerpen) en Writing for Performance (HKU). Hierna zullen Wintertuinmakers Steff Geelen en Uschi Cop hun chapbooks presenteren middels een unieke performance tijdens de Avond van de Grote Beloftes.

  In september volgt meer informatie over het programma en het aanmeldproces, maar blok alvast vrijdag 10 november in je agenda.

  Wintertuin: Industriedag Nieuwe Types
  Arnhem
  10 november 2023