Agenda

Terug
 • Poëzieweek 2024

  Vanaf 25 januari t/m 31 januari vindt in heel Nederland en Vlaanderen de poëzieweek plaats. Op scholen, in bibliotheken en boekwinkels, en zelfs op straat wordt de poëzie gevierd.

  Awater sluit traditioneel de poëzie af met een speciale editie van Awater Live waar de Awater Poëzie Prijs wordt uitgereikt.

  Poëzieweek 2024: thema ’thuis’
  Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Ze schrijven hun gedichten op een hoekje van onze keukentafel en turen naar de schilderijen aan onze muren. De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen.

  Tijdens Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen in gedichten. We komen thuis in steden of op het platteland, we verhuizen onze verzen van streek naar streek en beschrijven nieuwe en oude landen in levendige letters. Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warme thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet. Samen schuilen we onder het dak van de poëzie.

  Poëzieweek 2024: Edward van de Vendel
  Edward van de Vendel schrijft romans voor kinderen en jongeren, poëzie, non-fictie en prentenboeken. Zijn bekendste dichtbundels zijn Ik juich voor jou en Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt.

  Poëzieweek 2024
  31 januari 2024