Agenda

Terug
 • Festival Winternachten

  Laat je tijdens de 29e festivaleditie - van donderdag 18 t/m zondag 21 januari 2024 - vier sfeervolle winterse dagen inspireren en meevoeren door meer dan honderd schrijvers, dichters, performers, denkers en jonge talenten uit de hele wereld. De programma's vinden plaats in Theater aan het Spui, Filmhuis Den Haag, Paard, de Koninklijke Schouwburg, in theaters en bibliotheken in de Haagse wijken en op de Haagse Hogeschool, en Haagse scholen voor voortgezet onderwijs.

  Begin december 2023 kondigen we op de Writers Unlimited-website het complete festivalprogramma aan, met gedetailleerde dag-tot-dag informatie, programmabeschrijvingen en biografische profielen van alle deelnemende auteurs en artiesten. Abonneer je op onze emailnieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Vanaf 1 september start alvast de ticketverkoop voor drie grote festivalevents. Via de ticketlinks bestel en betaal je makkelijk en direct je tickets via de online kassa van Het Nationale Theater.

  Festivalthema 2024: Human Voices

  Judith Uyterlinde, directeur van Writers Unlimited: "Het festival werkt elk jaar met een overkoepelend festivalthema. Deze thematische programmering zorgt voor samenhang in het programma, dat zorgvuldig wordt samengesteld. Voor de komende editie, van 18-21 januari 2024, is het thema Human Voices.

  Het thema Human Voices is een statement, in een tijd waarin de medemenselijkheid soms ver te zoeken is. Het festival wil een podium bieden aan stemmen die een appèl doen op onze (mede)menselijkheid, stemmen die een tegenwicht bieden aan de verharding en de polarisatie in onze maatschappij. Het is van groot belang voor de democratie en de vrijheid dat schrijvers - en uiteraard iedereen - hun stem vrijuit kunnen laten horen. Het festival opent dan ook met aandacht voor het vrije woord.

  https://www.writersunlimited.nl/pagina/festival-winternachten
  Festival Winternachten
  Den Haag
  21 januari 2024