Agenda

Terug
 • Awater Live in boekhandel De Vries Van Stockum

  Op donderdag 19 oktober presenteren we het najaarsnummer van Awater in boekhandel De Vries Van Stockum in Den Haag.

  Een vast onderdeel in Awater is de rubriek ‘Debutant interviewt Voorbeeld’. In het najaarsnummer spreekt debutante Dewi de Nijs Bik met Hannah van Binsbergen. Zij zijn beiden aanwezig en zullen voordragen uit eigen werk.

  Vanwege de honderdste geboortedag van Gerrit Kouwenaar besteden we in het najaarsnummer ruim aandacht aan deze dichter van naam. Onlangs verschenen zijn verzamelde gedichten en maar liefst twee biografieën. Wij laten in het nummer een aantal dichters aan het woord die n.a.v. het werk van Kouwenaar een gedicht schreven. Een van hen is Hanneke van Eijken. Zij is te gast in Den Haag en zal haar gedicht voordragen.

  Naast de drie gasten presenteren we kort de andere onderdelen uit deze editie, is er een borrel en kan uiteraard het najaarsnummer worden aangeschaft.

  Programma

  16:45 uur  Inloop
  17:15 uur  Start programma
  18:00 uur  Borrel en verkoop

  Locatie: Passage 11, 2511 AB Den Haag, telefoon: +31703028110

  Presentator: Myrte Leffring, hoofdredacteur Awater

  Awater Live is vrij toegankelijk

  De dichters

  Dewi de Nijs Bik publiceerde onder meer in Poëziekrant en DW B. Zij werd geselecteerd voor de Parijsresidentie van deBuren. Onlangs verscheen Indolente, haar poëziedebuut. Het werk is een zoektocht naar een taal die ons ge­deelde verleden tastbaar maakt, voorbij de grenzen van het persoonlijke en buiten de gangbare paden van de geschiedschrijving.

  In 2016 debuteerde Hannah van Binsbergen met Kwaad gesternte. Voor deze dichtbundel won zij de VSB Poëzieprijs, uniek voor een debutante. Haar bijzondere romandebuut Harpie verscheen in 2020 en kreeg lovende kritieken. Haar meest recente bundel is Kokanje. 'Kokanje is een beklemmend sprookje. Aan het einde zit je propvol, maar toch wil je meer. - Lieke Marsman.

  Voor de rubriek ‘Debutant interviewt Voorbeeld’ sprak debutante Dewi de Nijs Bik met Hannah van Binsbergen. Tijdens Awater Live zetten zij het gesprek voort en dragen zij voor uit eigen werk.

  Foto: Rosa van Ederen


  Hanneke van Eijken publiceerde Papieren veulens (2013), Kozijnen van krijt (2018) en het poezieweekgeschenk Waar slaap van gemaakt is (2021). Haar werk werd bekroond met onder meer de Jotie T Hooftpoezieprijs en de Lucy B en C W Van der Hoogtprijs. Hanneke van Eijken werkt als onderzoeker en docent Europees recht aan de Universiteit Utrecht en is sinds dit jaar redacteur bij Awater.

  Foto: Lynne Greenaway

   

   

   

  Awater Live in boekhandel De Vries Van Stockum
  Den Haag
  19 oktober 2023