Terug

Nieuws

 • 20 jaar liefdewerk: poëzietijdschrift Awater is jarig!

  Ter ere van het twintigjarig jubileum stelde hoofdredacteur Myrte Leffring een bloemlezing samen met de titel Ik vond vele reisgenoten. Awater werd in 2002 opgericht door Gerrit Komrij, de eerste Dichter des Vaderlands, om poëzie toegankelijk te maken voor een breed publiek. In de bloemlezing zijn twintig nieuwe gedichten opgenomen van dichters die in de afgelopen twee decennia aan het tijdschrift hebben meegewerkt: zij schreven een gedicht met als thema ‘Ik zoek een reisgenoot’, naar het motto van Martinus Nijhoffs gedicht ‘Awater’. Iedereen met een regulier abonnement op het tijdschrift krijgt bij de juni-editie de feestbundel cadeau. 

  De juni-editie van Awater en de jubileum-bloemlezing worden gepresenteerd op zondag 12 juni tijdens Poetry Festival Rotterdam. Met voordrachten van Pieter Boskma, Daan Doesborgh, Eva Gerlach, Sasja Janssen, K. Michel en Hélène Gelèns. U bent van harte uitgenodigd om de presentatie bij te wonen. De toegang tot het programma in de foyer is vrij. Het programma begint om 15.00 uur.

  Wilt u een abonnement afsluiten? Klik hier.
  Voor het bestellen van de jubileumbloemlezing (€ 12,50, exclusief verzendkosten) stuurt u een mail naar redactie.awater@gmail.com

  Zolang de voorraad strekt!

       

  20 jaar liefdewerk: poëzietijdschrift Awater is jarig!
  6 mei 2022