Terug

Nieuws

 • Awater Live met Roelof ten Napel, Ramsey Nasr en Sasja Janssen

  Awater Live woensdag 2 februari 2022, 20.00 uur

  Presentatie van het winternummer van Awater in boekhandel/theater Perdu, Kloveniersburgwal 86, 1012 CZ Amsterdam 


  Programma, gepresenteerd door Myrte Leffring en Vicky Francken 

  - Voordracht Roelof ten Napel 

  - Bekendmaking longlist De Grote Poëzieprijs 

  - Voordracht Ramsey Nasr 

  - Uitreiking Awater Poëzieprijs 2021 en voordracht Sasja Janssen 

  OVER DE DICHTERS

  Roelof ten Napel (1993) is dichter, schrijver en essayist. Hij werd genomineerd voor verscheidene prijzen en was laureaat van het C.C.S. Crone-Stipendium. Awater-recensent AnneMieke Vulkers in de januari-editie over zijn recente bundel Dagen in huis:

  ‘Door dit werk kun je dwalen, nu eens een deur openen, dan weer even uit het raam kijken. Je kunt ook op een willekeurig moment binnenvallen, want er is altijd wel een kamer waar je langer wilt blijven. Als je in zo’n gedicht gaat hangen, kun je de prachtige zinnen heen en weer bewegen en elke keer iets ontdekken wat er eerder nog niet was.’

  Foto: Jan Reinier van Vliet


  Ramsey Nasr (1974) is dichter, schrijver, acteur en regisseur. In het jaar 2000 debuteerde hij als dichter met de bundel 27 gedichten & Geen lied. Vijf jaar later werd Nasr stadsdichter van Antwerpen. In 2009 werd hij voor een periode van vier jaar benoemd tot Dichter des Vaderlands. Alleen al in 2021 verschenen er twee nieuwe boeken bij De Bezige Bij. In zijn essaybundel De fundamenten roept Ramsey na een coronajaar op tot radicale verandering. Nasr Compacter bundelt dan weer een persoonlijke keuze uit zijn gedichten. In 2022 komt daar ook nog het Poëziegeschenk Wij waren onder de betovering bij.

   

  Foto: Kelly-ann van Steveninck 

  Sasja Janssen (1968) is dichter en schrijver van romans en verhalen, uitgeverij Querido publiceert haar werk. Met enige regelmaat verschijnen haar gedichten en teksten in De Gids. Ze doceert poëzie aan de Schrijversvakschool Amsterdam en op Crea. Ook is ze docente Nederlands als tweede taal en geeft ze al meer dan tien jaar inburgeringscursussen, Nederlands aan expats, en zakelijk schrijven. Met haar bundel Virgula wint zij de veertiende Awater Poëzieprijs. 


  Foto: Lonneke Stulen 

   

  Awater Live met Roelof ten Napel, Ramsey Nasr en Sasja Janssen
  24 januari 2022