Nieuws

<< Nieuws
 • Jury Turing gedichtenwedstrijd 2018 bekend

  Jury Turing gedichtenwedstrijd 2018 bekend

  Gepubliceerd: 3 oktober 2018

  De jury van Turing Gedichtenwedstrijd 2018 zal bestaan uit dichter Tsead Bruinja (juryvoorzitter), Neske Beks (filmmaker, schrijver), Radna Fabias (dichter), Jeroen van Kan (radiomaker, dichter) en Françoise Geelen (medeoprichter Turing Foundation).

  Zoals elk jaar zal een voorjury, bestaande uit medewerkers van poëzietijdschriften Awater en De Poëziekrant, de gedichten voor de tweede ronde (Top 1000) en de derde ronde (Top 100) selecteren. De beste 1000 gedichten worden door de voorjuryleden voorzien van een persoonlijke beoordeling.

  Op woensdagavond 6 februari 2018, tijdens een spetterende live-uitzending van het radioprogramma Met het Oog op Morgen vanuit de Rode Hoed, zullen de winnaars van de Turing Gedichtenwedstrijd 2018 bekend worden gemaakt. Het gedicht dat de eerste prijs wint, wordt bekroond met €10.000 - de grootste prijs ter wereld voor één gedicht. Ook zijn er een tweede prijs (€ 5.000) en een derde prijs (€ 2.000) te winnen.

  De Turing Gedichtenwedstrijd wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Sinds 2009 wordt de wedstrijd jaarlijks georganiseerd door de Turing Foundation en de Poëzieclub. Het doel van de wedstrijd en een van de doelen van de Turing Foundation is om meer mensen in Nederland en België te inspireren en te enthousiasmeren voor poëzie. En met succes: sinds het begin van de wedstrijd in 2009 hebben ruim 10.000 dichters al meer dan 60.000 gedichten ingezonden.

  Meedoen aan de Turing Gedichtenwedstrijd? Klik hier.
  Meer weten over de activiteiten van de Turing Foundation en de Poëzieclub, de partners van de wedstrijd en het team dat erachter zit, klik dan hier.

  Voor de winnende gedichten van vorige edities, kijk op www.turinggedichtenwedstrijd.nl. De uitreiking van vorig jaar tijdens Met het Oog op Morgen is hier terug te luisteren, en hier is de volledige uitzending terug te kijken.