Nieuws

<< Nieuws
 • Poetry at Sea: nieuw poëziefestival in Scheveningen

  Poetry at Sea: nieuw poëziefestival in Scheveningen

  Gepubliceerd: 16 augustus 2018

  Op zondag 16 september 2018 vindt de eerste editie plaats van Poetry at Sea, een open air festival rond muziek, taal en poëzie. Vanaf 14.00u staat bij Manta Beach in Scheveningen poëzie in de breedste zin van het woord centraal. Met voordrachten en optredens van aanstormend talent en gevestigde namen, foodstands, een Sranantongo dictee, workshops en een open podium.

  Organisator Noah van Klaveren: "We willen met dit evenement poëzie, muziek en woordkunst op een laagdrempelige manier aanbieden. Vandaar dat het gratis is plaatsvindt op het strand, een plek die van iedereen is. We willen ook de enorme verscheidenheid aan poëzie laten zien. Daarom geven we iedereen de gelegenheid zijn of haar verhaal te vertellen op een manier die het beste past, of dat nou met muziek is of taal of iets daartussenin."
  Met Gijs ter Haar, ook wel de The Godfather of Slam genoemd, Polyrythm, de nummers één en twee beatboxers van Nederland, koningin van het Sranantongo Krofaya Kromanti, het Scheveningse singersongwritersduo Something Like Sunshine, De Poëzieboys en vele anderen is er een diversiteit aan performances.

  Ook zijn er workshops om zelf met poëzie en teksten aan de slag te gaan. Ook voor kinderen: Poetry at Sea XS is een samenwerking met Huis van Gedichten. Er zijn workshops voor verschillende leeftijden: vanaf vier jaar kunnen kinderen tijdens de inloopworkshop hun eigen Buikenbeest in woord en beeld creëren. Voor kinderen vanaf acht jaar beschrijven we Raadselachtige vriendjes en vanaf twaalf jaar is er de workshop spoken word ‘Sta op als je ergens mee zit’.

  Poetry at Sea - 16 september - 14-21 uur - Manta Beach (Scheveningen)

  Voor het programma of inschrijving voor de workshops, kijk op www.poetryatsea.com.