POeZIECLUB Logo

Awater

Redactie

De redactie van poëzietijdschrift Awater bestaat uit:

Merijn Schipper (hoofdredacteur) is boekverkoper en recensent.  

Kiki Coumans studeerde Nederlandse en Franse Letterkunde in Amsterdam en Parijs en vertaalt Franse literatuur. Daarnaast geeft ze les aan de VertalersVakschool en schrijf ze essays over literatuur en vertalen.

Janita Monna schrijft wekelijkse poëziebesprekingen voor de Trouw.

Rob Schouten is schrijver, dichter, essayist, literatuurcriticus en columnist. Regelmatig vindt men zijn stukken terug in Trouw en Vrij Nederland. Voor de dichtbundel Infauste dienstprognose (Arbeiderspers, 2000) ontving hij de Herman Gorterprijs.

Myrte Leffring (bureauredacteur) is dichter, literair docent en eigenaar van tekstbureau Wolken van krijt. In 2009 startte zij met muzikant Marijn van de Ven 'Dichter aan de vleugel', een programma met muziek, poëzie en zang. Haar poëziedebuut Om je schouders hang ik de nachten verscheen in 2015 bij Uitgeverij Van Gennep.

Over Awater

In ons poëzietijdschrift Awater - het grootste literaire tijdschrift van Nederland - vindt u nieuws, achtergronden en recensies over poëzie. Awater opereert als redactie onafhankelijk van het bestuur. Als lid van de Poezieclub krijg je Awater natuurlijk thuisgestuurd, in de betere boekhandel wordt Awater echter ook los verkocht. Awater verschijnt drie maal per jaar: in januari, juni en oktober.

 

Wanneer je hier rechts op de cover klikt kan je alvast de inhoud bekijken.

 

Ons postadres is: 
Poëzietijdschrift Awater
Postbus 11
3000 AA Rotterdam

In de pers

NRC Handelsblad schreef over Awater:

 

  • Awater laat zien "dat de boekenbijlagen van de dagbladen noodgedwongen veel interessants laten liggen."

Marleen Louter van Athenaeum Boekhandel schreef over Awater:

 

  • "Enthousiasme, liefde en interesse voor poëzie, daarop lijkt Awater te drijven, met een redactie die bovendien kennis van zaken heeft. (…) Poëzie is er kennelijk echt voor iedereen, en dat is goed nieuws."

Onlangs verschenen

Awater wintereditie 2017
Abonneren
Lees meer

Literair nieuws