POeZIECLUB Logo

Awater

Redactie

De redactie van poëzietijdschrift Awater bestaat uit:

Merijn Schipper (hoofdredacteur) is boekverkoper en recensent. Eerder recenseerde hij voor 8weekly,  De Poëziekrant, De Boekenkrant en het Tijdschrift voor Humanistiek

Kiki Coumans studeerde Nederlandse en Franse Letterkunde in Amsterdam en Parijs en vertaalt Franse literatuur. Daarnaast geeft ze les aan de VertalersVakschool en schrijf ze essays over literatuur en vertalen.

Kim van Kaam werkt als literair agent en programmamaker bij Literair Productiehuis Wintertuin. Tevens is ze redacteur bij De Optimist en geeft les aan ArtEZ Creative Writing.

Thomas Möhlmann is dichter en poëziemedewerker van het Nederlands Letterenfonds. Zijn debuutbundel De vloeibare jongen (Prometheus, 2005) werd in het najaar van 2009 opgevolgd door Kranen open. In 2013 verscheen Waar we wonen

Rob Schouten is schrijver, dichter, essayist, literatuurcriticus en columnist. Regelmatig vindt men zijn stukken terug in Trouw en Vrij Nederland. Voor de dichtbundel Infauste dienstprognose (Arbeiderspers, 2000) ontving hij de Herman Gorterprijs.

Myrte Leffring (bureauredacteur) is dichter, literair docent en eigenaar van tekstbureau Wolken van krijt. In 2009 startte zij met muzikant Marijn van de Ven 'Dichter aan de vleugel', een programma met muziek, poëzie en zang. Haar poëziedebuut Om je schouders hang ik de nachten verscheen in 2015 bij Uitgeverij Van Gennep.

Over Awater

In ons poëzietijdschrift Awater - het grootste literaire tijdschrift van Nederland - vindt u nieuws, achtergronden en recensies over poëzie. Awater opereert als redactie onafhankelijk van het bestuur. Als lid van de Poezieclub krijg je Awater natuurlijk thuisgestuurd, in de betere boekhandel wordt Awater echter ook los verkocht. Awater verschijnt drie maal per jaar: in januari, juni en oktober.

 

Wanneer je hier rechts op de cover klikt kan je alvast de inhoud bekijken.

 

In de pers

NRC Handelsblad schreef over Awater:

 

  • Awater laat zien "dat de boekenbijlagen van de dagbladen noodgedwongen veel interessants laten liggen."

Marleen Louter van Athenaeum Boekhandel schreef over Awater:

 

  • "Enthousiasme, liefde en interesse voor poëzie, daarop lijkt Awater te drijven, met een redactie die bovendien kennis van zaken heeft. (…) Poëzie is er kennelijk echt voor iedereen, en dat is goed nieuws."