POeZIECLUB Logo

Over ons

Eind 2001 heeft de eerste dichter des vaderlands, Gerrit Komrij, de Poëzieclub opgericht. Inmiddels is de Poëzieclub uitgegroeid tot een initiatief waar niemand omheen kan die zelfs maar een beetje in poëzie geïnteresseerd is. Ruim elfhonderd abonnees hebben zich reeds aangemeld, in Nederland en België.

De Poëzieclub wil nog meer mensen enthousiast maken voor het lezen van poëzie.
 


 

De leden

Met een abonnement op de Poëzieclub ben je voortdurend op de hoogte van wat zich afspeelt in Nederland op gebied van poëzie. In ons poëzietijdschrift Awater - het grootste literaire tijdschrift van Nederland - vind je nieuws, achtergronden en recensies over poëzie. Daarnaast ontvangt u drie keer per jaar de beste dichtbundel uit het meest actuele aanbod.

 

Loop jij ook warm voor de Nederlandse poëzie, en wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste ontwikkelingen? Voor een abonnement klik je op 'Abonneren' links in het menu.

 

Het bestuur

De Poëzieclub staat in het Handelsregister van de Nederlandse Kamer van Koophandel geregistreerd als stichting onder het nummer 24328594. Haar doel is het bevorderen van de belangstelling en het enthousiasme voor kwalitatief goede Nederlandse en buitenlandse poëzie en het verbeteren van de verspreiding daarvan. Het bestuur van de stichting bestaat uit de volgende poëzieliefhebbers:

 

  • Xandra Schutte, hoofdredacteur van de Groene Amsterdammer. Zij voorzitter van de Poëzieclub. 
  • Sarien Zijlstra, zakelijk leider van de School der Poëzie. Zij is penningmeester van de Poëzieclub.
  • Menno Hartman, uitgever en redacteur van Uitgeverij Van Oorschot.

De projecten

De Poëzieclub stimuleert de Nederlandse poëzie onder meer door de volgende projecten. Meer informatie hierover vind je in het keuzemenu linksboven.

 

Onlangs verschenen

Awater wintereditie 2017
Abonneren
Lees meer

Literair nieuws