POeZIECLUB Logo

VUmc poëzieprijs 2016!

Dichters onder u, er is weer een dichtwedstrijd waarvoor u de penneveer uit de inkt kunt trekken: VUmc poëzieprijs 2016!

 

Dichters onder u, er is weer een dichtwedstrijd waarvoor u de penneveer uit de inkt kunt trekken: VUmc poëzieprijs 2016!

VUmc is in 2014 gestart met een jaarlijkse poëzieprijs rond het thema ziekte en gezondheid: de VUmc-poëzieprijs. Een deskundige jury zal de inzendingen beoordelen. De beste bijdragen worden beloond met geldprijzen, €1000,- voor de winnaar, €500,- voor de tweede prijs en €250,- euro voor de derde prijs en met opname in een in oktober 2016 te verschijnen boek. Iedereen mag een ongelimiteerd aantal gedichten inzenden.

Aan de deelnemers wordt gevraagd vóór 15 april 2016 hun inzending, met naam en adresgegevens, te sturen naar: info@literatuurengeneeskunde.nl

De VUmc-poëzieprijs maakt deel uit van de in VUmc al vele jaren bestaande traditie om aandacht te besteden aan de relatie tussen literatuur en geneeskunde. Reflectie op het handelen van artsen en verpleegkundigen is hierbij het achterliggende doel.

Jury
De jury, onder leiding van de Vlaamse schrijfster Kristien Hemmerechts, bestaat verder uit:
Mark Boog, dichter en schrijver
Mark Kramer, hoogleraar Interne Geneeskunde VUMC
John Jansen van Galen, journalist
Elke Brems, docente Nederlandse literatuur, KU Leuven

Thema
Het thema van het jaar 2016 is 'Het zieke kind'.

Uitreiking
De bekendmaking van de prijswinnaars van de VUmc-poëzieprijs gebeurt tijdens het symposium Literatuur en geneeskunde, dat op 5 oktober 2016 plaatsvindt.

Voor uitgebreidere informatie over de prijsvraag en overige activiteiten op het gebied van literatuur en geneeskunde, raadpleeg www.literatuurengeneeskunde.nl.

Terug

Onlangs verschenen

Awater wintereditie 2017
Abonneren
Lees meer

Literair nieuws