POeZIECLUB Logo

Dichtend Nederland vertegenwoordigd op het Gedichtenbal

Op woensdag 5 februari wordt de poëzieweek in Amsterdam afgesloten met de tweede editie van het Gedichtenbal. Kom tijdens deze gratis toegankelijke avond de poëzie vieren met meer dan 100 dichters, muzikanten, kunstenaars en performers! Tijdens deze avond zullen ook de winnaars van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd en de Awater Poëzieprijs bekend worden gemaakt.

Op woensdag 5 februari wordt de poëzieweek in Amsterdam afgesloten met de tweede editie van het Gedichtenbal. Kom tijdens deze gratis toegankelijke avond de poëzie vieren met meer dan 100 dichters, muzikanten, kunstenaars en performers!

Dichter des Vaderlands Anne Vegter opent het bal, de schrijver van het Poëzieweekgeschenk K. Schippers wordt geïnterviewd en de twintigste sterfdag van Lucebert wordt geëerd in een speciaal programma rond de schilder en dichter. De winnaar van de  Turing Gedichtenwedstrijd, die voorafgaand aan het bal bekend wordt gemaakt, zal voordragen, evenals  de winnaars van de VSB-Poëzieprijs, het NK Poetry Slam en de Herman de Coninckprijs. Daarnaast neemt Menno Wigman afscheid van zijn ambt als stadsdichter van Amsterdam en stelt hij zijn opvolger voor! Maar dat is nog niet alles: dichters dragen voor bij de bijzondere foto-expositie van Sanne de Wilde, Alfred Schaffer komt voorlezen uit eigen werk, er is een literaire battle tussen Nederlandse en Vlaamse dichters, Das Magazin presenteert samen met Arie Boomsma de drie meest veelbelovende poëzietalenten van 2014, NOS Met het Oog op Morgen komt live uitzenden en meer dan dertig dichters passeren de revue tijdens de Silent Poetry Dichtersmarathon.
 
Kijk voor het volledige programma op http://www.wintertuin.nl/programmas/gedichtenbal/.

Gedichtenbal
Datum: 5 februari 2014
Aanvang: 20.30 uur, deuren open: 20.00 uur
Locatie: Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond, Nes 45, Amsterdam
Toegang gratis, reserveren verplicht via www.wintertuin.nl

Het Gedichtenbal wordt georganiseerd en mogelijk gemaakt door Turing Foundation, Literair Productiehuis Wintertuin, Stichting CPNB, Poetry International, Stichting Lezen, Poëziecentrum, VSB Poëzieprijs, Poëzieclub, Turing Gedichtenwedstrijd, Das Magazin,SLAA, SNS Reaal Fonds, NOS Met het Oog op Morgen, Lira Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Nederlandse Taalunie, VSB Fonds, Nederlands Letterenfonds, Brakke Grond en Boek.be.

Terug

Onlangs verschenen

Awater wintereditie 2017
Abonneren
Lees meer

Literair nieuws